Meme Estetiği Sonrası Süt Verebilir miyim?

Meme Estetiği Sonrası Süt Verebilir miyim?

Estetik meme ameliyatları birçok diğer ameliyat prosedüründe olduğu gibi, kendi içinde birçok riskler taşır. Kadınların kafasında ameliyat öncesi birçok soru

meme-estetigi-sonrasi-sut

Ameliyattan Sonra Hala Emzirebilir miyim?

Bu sorunun cevabında ne tür bir meme ameliyatı geçirdiğiniz önemlidir. Genç yaş, orta yaş veya ileri yaşta farklı şikayet ve beklentilerle kadınlar meme estetiği için başvurabilirler. Özellikle 20-40 yaş aralığındaki kadınların meme cerrahisi sırasındaki en büyük endişelerinden birisi; ameliyat sonrası süt verip veremeyeceğidir. Meme estetiğinde başlıca 3 farklı ameliyatımız vardır.

  • Meme büyütme ameliyatı
  • Meme dikleştirme ameliyatı
  • Meme küçültme ameliyatı

Bu prosedürler, en iyi sonuçları elde etmek için tek başına veya birbiriyle  kombinasyon halinde gerçekleştirilebilir. Bu prosedürlerin her biri, farklı kesilerle farklı teknikler gerektirir. Ve bu tekniklerden bazıları süt bezlerini etkilemezken, kimileri için aynı şeyleri söyleyemeyiz.

Meme Ameliyatımdan Sonra Emzirebilir miyim?

Bir kadının meme ameliyatından sonra emzirme yeteneğini tahmin etmek zordur. genetik meme yapısı ve meme büyütme sırasında hangi tekniklerin kullanıldığına bağlı olarak emzirme şansı değişkenlik gösterir.

Memenin tabanından meme ucuna kadar uzanan bir süt bez ve kanal sistemi vardır. Bazı kesiler, implant yerleştirme veya doku çıkarma bu süt kanalları ile temas etmezken, kimi kesiler ve travmalar bu kanallar ile meme başı arasındaki bağlantıya zarar verebilir.

Ameliyatınız sırasında bu bağlantı ileri düzeyde zarar görürse, süt üretimi azalabilir veya hiç olmayabilir.

Emzirme yeteneğinizi etkileyebilecek faktörler şunları içerir:

Cerrahi Teknik Seçimi

Çoğu zaman, meme büyütmede, meme altı kıvrımı boyunca yapılan bir kesiden implantları yerleştiririz. Bu kesi seçimi süt kanallarının bağlantısını kesmez ve zarar vermezr; bu nedenle, yaşamınızın ilerleyen dönemlerinde emzirirken herhangi bir sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok düşüktür.

Alternatif olarak, meme başı çevresinde yapılan kesiler (meme büyütme, meme dikleştirme ameliyatı ve meme küçültmede olduğu gibi) süt kanalları bağlantısına zarar verebilir.

Bu risk, meme dikleştirme veya özellikle meme küçültme sırasında meme dokusu çıkarılıp yeniden şekillendirme yapıldığı için artar.

Birden Fazla Ameliyat Olmak

Her yeni prosedürde ameliyatla ilgili risklerinizin artması şaşırtıcı olmamalıdır. İlk defa meme büyütme ameliyatı geçiren bir kadın, ikincil bir meme dikleştirme veya meme büyütme ameliyatı geçiren bir kadına göre emzirme yeteneği açısından daha az riske sahip olacaktır.

İyileşme Sırasındaki Komplikasyonlar

İyileşme sırasındaki komplikasyonlar kötü skar dokusu oluşturabilir veya ekstra ameliyat gerektirebilecek başka komplikasyonlara neden olabilir. Örneğin kapsüler kontraktür, meme büyütme ameliyatı sonrası implantın çıkarılıp değiştirilmesini gerektiren bir komplikasyondur. Bu işlem, süt kanallarınızı daha yüksek hasar riski altına sokabilir.

Meme ameliyatı olmak sizi tamamen emziremeyecek durumda bırakmayabilir, ancak süt üretimi azalabilir.

Meme Ameliyatımdan Sonra Emzirebilir miyim?

Bazı kadınlar çocuk sahibi olmadan önce meme ameliyatını düşünür. Bazıları çocuk sahibi olmanın verdiği zarardan dolayı bir ameliyat isteyebilir. Her zaman mümkün olmasa da, geleneksel olarak meme ameliyatını çocuk sahibi oluncaya kadar ertelemeniz tavsiye edilir.

Meme büyütme ve meme küçültme estetiğini genç kadınlar sıkça yaptırmak isterler. Bunları planlarken gelecek planlarınızı da mutlaka düşünürsünüz. Meme büyütme sonrasında emzirmeyle ilgili problem yaşama ihtimaliniz çok düşüktür. Ancak küçültme ve dikleştirmelerde risk her zaman daha yüksektir. Böyle durumlarda yapılacak en iyi şey, mevcut rahatsızlığınız ve olası riskleri cerrahınızla oturup, birebir tartışmak ve en uygun kararı almaktır.

İletişim Formu

Bilgi veya randevu almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.