Meme Revizyonu Ameliyatı
- Anasayfa
- Meme Revizyonu Ameliyatı
Meme Revizyonu
Meme cerrahisi uygulanan hastalarda; iyileşmeye dayalı sınırlamalar, yerleşim değişiklikleri sebebi ile meme revizyonu gerekebilmektedir. Meme operasyonlarından kaynaklanan sebepler ile olabileceği gibi hamilelik ya da emzirme gibi meme dokusunda değişikliğe sebep olan doğal farklılıklardan dolayı da revizyon gerekebilmektedir. Hasta isteği ile ya da zorunluluk içeren nedenler ile meme revizyonu operasyonu gerçekleştirilmektedir. Yaygın sebepler içerisinde; implantın sönmesi, değiştirilmesi gibi nedenler bulunmaktadır.
Meme Revizyonuna İhtiyaç Duyulan Durumlar
Meme revizyonu ameliyatı ile çözülebilecek problemler aşağıda verilmiştir:
- İki meme kıyaslandığında, meme başı pozisyonunda farklılık görülmesi durumunda; meme revizyonu ile bu durum düzeltilebilmektedir.
- Meme implantının mevcut olandan daha büyük ya da küçük olması istenir ise; revizyon ameliyatı ile bu düzeltilebilmektedir.
- Meme implantlarının salin yerine silikon haline getirilmesi durumunda meme revizyonu gerekebilmektedir.
- Meme operasyonları sonrasında zaman içerisinde meme implantlarının düşmesi veya yükselmesi ile beraber revizyon gerekebilmektedir.
- Kapsüler kontraktür endişeleri, meme revizyonu gerektiren durumlar içerisindedir.
- Meme büyütme ameliyatı sonrasında elde edilen sonuçtan memnun kalınmaz ise; meme revizyonu ile daha iyi bir sonuç elde edilebilmektedir.
- Kalıcı olarak meme implantlarının çıkartılmak istenmesi durumunda operasyon yapılmaktadır.
Meme Revizyonu Öncesinde Muayene
Meme revizyonu ameliyatı yapılmadan önce; hasta ile doktor arasında bir değerlendirme yapılmaktadır. Hastanın endişeleri, beklentileri ve istekleri değerlendirilmektedir. Kapsamlı bir fiziksel muayene ile beraber meme ölçüleri alınmaktadır. Ardından hastanın tıbbi geçmişi sorulmaktadır. Bütün bunlardan sonra, hasta için uygun bir tedavi planı hazırlanmaktadır.
Meme Revizyonu Ameliyatında Cerrahi Süreç
Meme revizyonu operasyonu, hastanın problemine göre değişiklik göstermektedir. Revizyon işlemlerinin en çok karşılaşılan sebepleri ise; simetri problemleri olmaktadır. İmplantın ve meme ucunun konumunda simetrik problemler olduğunda; implantların yerleştirildiği cebe revizyon yapılmakta ve çözünebilen dikişler ile atılan kesiler kapatılmaktadır. Sıklıkla yapılan diğer revizyon işlemleri ise şöyledir:
- Kilo değişimi, yaş alımı, hamilelik ve emzirme dönemi sonucunda memelerin şekillerinde ve hacimlerinde değişiklik yaşandığında; meme revizyonu yapılmaktadır.
- Meme implantının çıkartılması için revizyon ameliyatı yapılacak ise; implant çıkartıldıktan sonra kalan meme dokusuna dikleştirme işlemi için cerrahi uygulama yapılmaktadır.
- İlk kez meme büyütme operasyonu yaptırılırken pektoral kas kesilir ise; implantlar sternuma doğru düşebilmektedirler. Bu da hastanın dekoltesinin olağan dışı gözükmesine sebebiyet verebilmektedir. Ancak revizyon ameliyatı ile simmasti durumu düzeltilebilmektedir.
- Çevre kaslarım meme implantlarına yeterli desteği vermemeleri durumunda; ortaya çıkan asimetrik durumlar ve implant kaymaları düzeltilmektedir.
- Yerleştirilen meme implantının çevresinde kalınlaşmış bir yara dokusu var ise; bunun ortadan kaldırılması için kapsülektomi prosedürü ile revizyon cerrahisi uygulanmaktadır.
- Silikon implantlar; hastaların daha doğal ve rahat bulduğu implantlardır. Gelişen teknoloji ile beraber; silikon implantların kaliteleri de daha iyi olmaktadır. Bu sebeple salin implant kullanan hastalar, meme revizyonu ile beraber silikon implanta geçiş yapabilmektedirler.
Meme Revizyonu Cerrahisi Sonrasında İyileşme Dönemi
Operasyondan sonraki ilk hafta, hastanın doktorunun yaptığı sargıyı çıkartmaması gerekmektedir. Ayrıca ilk bir hafta süresince, cerrahi sütyen ile dolaşılmalıdır. Hastanın hem rahat etmesi hem de pıhtı oluşumunun önlenmesi için meme revizyonu operasyonundan sonra sık sık yürüyüş yapması gerekmektedir.
Hastanın operasyon bölgesini belirli bir süre kuru tutması gerekmektedir. Bununla ilgili doktoru gerekli bilgileri vermektedir. Ameliyattan sonraki 1-2 hafta içerisinde günlük rutinine dönmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak operasyondan sonraki 4-6 hafta içerisinde kendilerini çok yormamaları gerekmektedir. Bu süreçte doktorlarının belirlediği takip randevularını da aksatmamalıdırlar.