Dolgu Uygulamaları

Dolgu

Derinin elastin ve kolajen gibi yapısal elemanlarında azalmalar ve cilt altı yağ pedlerinde oluşan kayıplarla yaşlanmaya bağlı olarak ciltte kırışıklık, sarkmalar ve volüm kayıpları gerçekleşir. Yenilenmiş bir görünüm için yaşlanma belirtilerini nazik bir şekilde yok eden ve cildi doğal bir şekilde iyileştiren, yüzün ihtiyacı olan birçok bölgesine uygulanabilen ve yüz hatlarını ortaya çıkartan dolgu uygulamaları, kozmetik (estetik) dermatolojide son yüzyılın en iyi buluşudur.

Dolgu

Yüz Dolgusu Nedir?

Yüz dolgusu, içerisinde vücuda hiçbir şekilde zararı olmayan ve eriyebilen dermal dolgu maddesi bulunan jelin cilde enjekte edilmesidir. Özellikle bu jeller, kırışıklıkların görünümünü azaltmak, yüzü şekillendirmek ve hacim oluşturmak için özel olarak tasarlanmıştır. Ayrıca cildinizi nemlendirmek ve canlandırmak için kullanılır. Kullanılan jel doku dostudur ve vücutta var olana çok benzer.

Kimler Yüz Dolgusu Yaptırabilir?

Yüz yapısı tamamıyla oluşmuş ve son halini almış her kişi yüz dolgusu yaptırabilir. Ancak yüz dolgusu yapılamayan durumlar vardır. Dolgu yapılacak bölgede aktif halde bulunan bir enfeksiyonu bulunan, açık yara, özellikle akne türü sivilce bulunan kişilerin yüz dolgusu yaptırması doğru değildir. Ancak bu rahatsızlıkların giderilmesi durumunda yüz dolgusu yaptırılabilir. Bunun dışında kırışıklığı olan, cildinde sarkmalar meydana gelmiş ya da zamana meydan okumak istercesine cildinin genç kalmasını isteyen ve daha diri daha canlı bir cilde kavuşmak isteyen herkes yüz dolgusu yaptırabilir.

Dolgu Uygulamalarının Amacı?

Yaş ilerledikçe, düzenli yaptığımız mimik hareketleri ile kırışıklıklar oluşur. Dolgu uygulaması ile bu kırışıklıklar yok edilebilir. Bu bölgelerde oluşan kollajen kaybı ve kollajenin esnekliğini yitirmesi ile oluşan kırışıklığın yerine dolgu maddeleri yerleştirilir. Yüzün şekillendirilmesinde; burun düzeltme, çene büyütme, elmacık kemiği oluşturma, alın genişletme gibi uygulamalar da yapılabilir. Cerrahi bir uygulama olmaksızın yüz ovali tekrar şekillendirilip, hacim kaybı olan bölgeler tekrar hacimlendirilebilir. Vücut uygulamaları; ellere yoğunluk kazandırma, göğüs dolgunlaştırma ve dikleştirme yapılabilir. Yüz ve vücutta bulunan sivilce izleri, yara izlerinin düzeltilmesinde kullanılabilmektedir. Yüz, boyun, dekolte ve ellere, su tutabilen dolgular ile nemlendirme yapılarak, daha parlak ve genç bir cilt görünümü sağlanabilmektedir.

Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yüz dolgusu genellikle tedavi edilen bölgenin büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte 10-20 dakika arasında sürer. İlk uygulama sonrasında yüzde uyuşukluk, geçici bir kızarma, şişlik ve minimal bir ağrı hissedilebilir. Dolgu enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saatte bu şikayetleriniz azalacak, günlük hayatınıza devam edebileceksiniz. Dolgu enjeksiyonundan sonra aşırı güneşten kaçınmalı, yüzünüzü ısıya maruz bırakmamalısınız.

Yüz Dolgu Uygulaması İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

  • Yüz dolgu maddesinin uygulamasından sonra, yüzde 2-7 gün arasında süren ödem oluşabilir. Bu durum dolgu maddelerinin su tutma özelliklerinden kaynaklanır.
  • Yüz dolgu uygulamasının yapıldığı gün fazla mimik yapılmamasına dikkat edilmelidir.
  • Yüz dolgu maddesinin uygulanmasından sonra yaklaşık  4 saat uygulama yapılan bölgeye su değdirilmemeli ve makyaj yapılmamalıdır.
  • Yüz dolgu maddesinin uygulanması sonrasında uygulanan bölgede  morluklar oluşabilir. Ancak bu morluklar bir hafta içinde kaybolurlar.
  • Yüz dolgu maddeleri sıcaktan etkilendiği için sauna, hamam gibi yerlerden kaçınılmalıdır.

İletişim Formu

Bilgi veya randevu almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.