Sırt Germe Ameliyatı
- Anasayfa
- Sırt Germe Ameliyatı
Sırt Germe
Günümüzde özellikle obezite cerrahisi sonrası yüksek miktarlarda kilo verme sonrası tüm vücut bölgelerinde olduğu gibi sırtta da yaygın sarkmalar gözükmektedir. Sırtta oluşan bu sarkmalar spor yaparak bir miktar engelleyebilmekteyiz. Ancak spora rağmen gelişen sarkmalarda sırt germe ameliyatları görünümüze destek olmaktadır.
Sırt Germe Nedir?
Deri ve kas dokusu, aşırı kilo alıp verme, yer çekimi gibi etkilerle diğer bölgelerimizde olduğu gibi sırt bölgemizde de sarkmalar meydana gelebilmektedir.
Derideki sarkma miktarı ve yağ dokusuna bağlı olarak ameliyat tekniği belirlenmektedir. Eğer sırt bölgesinde yağlanma ile birlikte deri sarkması var ise önce liposuction uygulaması yapılmaktadır. Liposuction sonrası derinin sarkmasını gidermek için de germe işlemi uygulanmaktadır.
Sırt Germe Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sırt germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Operasyon esnasında hastanın; koltuk altı, meme yanları, kürek kemiklerinin üzerindeki alan ve bazı durumlarda meme altına doğru uzanan sutyen hattı bölgesindeki fazla yağlar çıkarılmaktadır. Uygulama hastanın sırt bölgesinin küçültülmesi amacıyla uygulanmaktadır. Bazı durumlarda bunun için yalnızca yağ alınması yeterli olmadığı için özellikle dramatik kilo kaybı olan hastalarda sutyen hattı bölgesinden kürek kemiklerine kadar uzanan hat boyunca olan fazla deri alınarak deri germe işlemi gerçekleştirilmektedir.
Sırt çevresinde çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen gevşek deriler, dokular yetersiz kaldığı için toparlanamayınca sırt germe operasyonu ihtiyacı oluşmaktadır. Prosedür esnasında hastanın sırt bölgesine ve omuz alanlarına liposuction uygulanmaktadır. Yatay ya da dikey kesi yapılan prosedür sırasında bölgedeki sinirlere ve dokulara zarar verilmeden kaslar sıkılaştırılabilmektedir.
Operasyon tamamlandıktan sonra cerrahi uygulama bölgesinin üzerine yapıştırıcı bantlar yerleştirilmekte ve hastaya vücut korsesi giydirilmektedir. Cilt altında kan ve sıvı birikiminin önlenmesi için dren yerleştirilmesi mümkündür. Enfeksiyon oluşumu riski ve sağlıklı yara iyileşmesi açısından hasta erken dönemde kontrol altında tutulmaktadır. Bu dönemde hastanın reçete edilen ilaçları düzenli bir şekilde kullanması dikkat edilmesi gereken konuların başında gelmektedir.
Sırt Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır
Deride hoş görünmeye derin çatlaklara ve sarkmalara sahip olan kişilerde, sırt derisinde ve kaslarında gevşemeler olan kişilerde, iç çamaşırı, mayo ya da elbiselerden taşan fazla cilt ve cilt altı dokusuna sahip olan kişilerde sırt germe estetiği operasyonlarına ihtiyaç duyulabiliyor.
Sırt Germe Ameliyatının İyileşme Süreci Nasıldır?
Sırtın alt bölgesindeki germe, tipik olarak karın germe ile birleştirilir, bu nedenle işten en az iki hafta izin almanız gerekebilir. Sıvı birikmesi olasılığını azaltmak için 5-6 gün boyunca cerrahi drenler uygulanabilir. Sırtın üst bölgesindeki germe için, çoğu hasta 7 ila 10 gün sonra kısıtlamalarla işe geri döner, ancak toplam iyileşme süresi çoğu hasta için dört ila altı haftadır.
Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün ameliyat bölgesinde morarma, şişlik, uyuşma ve orta derecede ağrı yaygındır. Rahatlamanıza yardımcı olmak için size ağrı kesici reçete edilecektir. Kesilerinizi temiz tutmaya ve açılmayı önlemeye yardımcı olmak için cerrahi sargılar kullanılır. Size ayrıntılı bakım talimatları verilecektir.
Kesileriniz iyileşirken üst vücut hareketiniz sınırlanacaktır ve ağır efor gerektiren işlerden kaçınmanız gerekecektir.Çoğu hasta, altı hafta sonra egzersiz de dahil olmak üzere günlük yaşamına dönebilir. Nihai sonuçlar, dört ila altı ay içinde, tüm şişlikler indiğinde görülebilir.